MIÓVI Zsolcai Kapui Tagóvodája

A MIÓVI Zsolcai Kapui Tagóvodája, a belvároshoz közel, egy infrastrukturálisan központi helyen található. Az épület kapuin belépve a belső udvaron találjuk magunkat, mely egy igazi kis varázskertet rejt, elzárva a város zajai elől.

Óvodánk két csoporttal működik, melyben a gyermekek otthonosan érezhetik magukat, hiszen minden az ő igényeik figyelembevételével lett kialakítva. Rendelkezünk egy jól felszerelt tornaszobával is, ahol a gyermekek szívesen végeznek mozgásos tevékenységeket. Az óvoda udvara tágas, átlátható, változatos talajú részekkel és számos eszközzel, mely sokféle szabad játékra ad lehetőséget.

Kiemelt feladataink közé tartozik a gyermekek sokoldalú és kiegyensúlyozott fejlődésének elősegítése az életkori és egyéni sajátosságok, valamint az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével. Derűs, szeretetteljes, befogadó légkört biztosítunk számukra, melyben személyiségük ki tud bontakozni és az esetleges hátrányaik csökkennek. Hiszünk az inkluzív nevelésben, nagy figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeinkre, valamint a gyermekvédelmi feladatainkra is. A fejlesztő és segítő kollégákkal szoros együttműködésben dolgozunk. Folyamatosan törekszünk a harmóniára mind a felnőttek, mind a gyermekek tekintetében, mindennapjainkat egy nagy család tagjaiként éljük meg.

Óvodánk részt vesz a Bozsik-foci programban, emellett játékos, mozgásfejlesztő gyermektánc, illetve hittan foglalkozást is biztosítunk a gyermekek számára. Fontosnak tartjuk az a hagyományok életben tartását. A nagyobb ünnepek mellett, mint például a Karácsony vagy az Anyák napja igyekszünk a népi hagyományokkal is megismertetni a gyermekeket. A világnapokat projekthetek, témanapok keretein belül tesszük emlékezetessé. Ilyenek például a Tűzoltók világnapja, a Madármegfigyelési világnap, az Egészség világnapja, amelyek kapcsán változatos programokat biztosítunk a gyermekek számára.

Cím
3526 Miskolc, Zsolcai kapu 17.
Nyitvatartás
07:00-17:00
Telefonszám
+36 70 652 3187
+36 46 322 688
E-mail cím
miovi.zsolcai@gmail.com
Tagóvoda
MIÓVI Zsolcai Kapui Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
Kristófné Beregi Boglárka