MIÓVI Avastetői Tagóvodája

Óvodánk az Avasi lakótelepen, a III. ütemben épült 1980-ban. Az épület kétszintes,
6 csoportban tudja fogadni a gyermekeket, a hetedik csoport tornaszobaként funkcionál. Udvarunk teraszos kialakítású, négy szintje van. Minden csoport rendelkezik külön játszórésszel. Az óvoda elnyerte az „Örökös Zöld Óvoda” minősítést, ami a környezettudatos magatartásformálás gyakorlatának, a környezet-természetvédelem érdekében kifejtett pedagógiai munkának köszönhető. Nagy hangsúlyt fektetünk az esélyteremtő, befogadó nevelésre, változatos színtereket biztosítunk a szülőkkel való kapcsolattartásra.

Óvodapedagógusaink elkötelezetten végzik munkájukat, lépést tartanak a köznevelésben bekövetkező változásokkal. Vállalkozó szellem jellemzi a nevelőtestületet az új pedagógiai módszerek kipróbálása terén is. (Néphagyományőrzés, Mozgáskotta, Okoskocka)

Óvodai nevelési programunk a néphagyományőrzés kiemelt feladatainak megvalósításával átfogja a teljes óvodáskor nevelő fejlesztő munkáját, az Alapprogramban meghatározott pedagógiai alapelvek szerint. Nevelőmunkánk során a hagyományőrzésen keresztül megismerkednek a gyerekek a régmúlt értékeivel, megtanulják tisztelni azokat, melyek jó alapot szolgáltatnak későbbi kultúrájukhoz is. Óvodánk a családi nevelést kiegészítve, a szülőkkel együttműködve járul hozzá a boldog, kiegyensúlyozott gyermekkor megéléséhez.

Cím
3524 Miskolc, Hajós Alfréd utca 3.
Nyitvatartás
07:00-17:00
Telefonszám
+36 70 652 3211
+36 46 561 394
+36 46 561 395
E-mail cím
avasteto.hetszinvirag@gmail.com
Tagóvoda
MIÓVI Avastetői Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
Nagy Anita