MIÓVI Szeder Úti Tagóvodája

Óvodánk jelenleg 4 csoportos intézménykényt működik Komlóstető családias hangulatú zöldövezeti részén.

Helyi Pedagógiai Programunk: „Környezetvédelem Tolnai Gyuláné módszerével.” - országos szinten egyedüli program - egy komplex, szinte minden képességet játékosan, észrevétlenül, egyszerre fejlesztő és mozgató feldolgozásmód, amellyel a gyerekeket az egészséges életmódra, a környezet megismerésére és egy egészséges lokálpatriotizmusra neveljük. Színesíti a programot a hangoztatási mondókaanyag a „titkos nyelv” mely komoly beszédjavító, iskola előkészítő hatással bír.

Programunk sajátossága a „Gyümölcsprogram” is, gyermekeink minden nap friss gyümölcsöt fogyasztanak, aminek előkészítésében aktívan részt vesznek és rendszeresen használjuk az saját készítésű komposztládánkat.

Az erdő, a Bükk hegység közelsége segít a természet szeretetére, megóvására nevelő programok, kirándulások adta lehetőségek szervezésében. A szabad levegőn való tartózkodásra különösen odafigyelünk, az óvoda udvara mellett gyakran kihasználjuk az óvoda melletti játszótér, a közeli erdő, és a sportpálya adta lehetőségeket is.

Nagy figyelmet fordítunk a nemzeti ünnepekre, hagyományokra, a jelesnapokra, és a zöld ünnepekre, (Állatok, - Víz, –Föld és – Környezetvédelem Világnapja, Madarak és fák napja, megtartása, közös megünneplése.

Cím
3533 Miskolc, Szeder utca 2/a.
Nyitvatartás
06:00-17:00
Telefonszám
+36 70 652 3184
+36 46 370 084
E-mail cím
szederovi@gmali.com
Tagóvoda
MIÓVI Szeder Úti Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
Bodnár- Mixtay Anita