MIÓVI Diósgyőri Tagóvodája

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Diósgyőri Tagóvodájának bemutatása

Intézményünk 1973-ban épült. Diósgyőr szívében helyezkedik el, rengeteg zöld övezettel körülvéve. Közel van a Diósgyőri Vár, Lillafüred, Szinva patak. Az óvoda környékét parkok, bérházi épületek és családi házak veszik körül. Az óvodánk jelenleg 8 csoporttal működik.

Pedagógiai programunk:

A nevelőtestület elkészítette a Csemeték Helyi Óvodai Nevelési Programot, amely a helyi sajátosságokhoz igazodik. Fontos szempont a családias, meghitt légkör és a gyermekközpontú szemlélet. Alapelve a folyamatosság, melyeket a gyermekek igényeihez igazít, így tervezve és szervezve meg a napirendet.

2010-től az intézmény elnyerte a Zöld Óvoda címet. Nagy figyelmet fordítunk a környezettudatos nevelésre. Felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezetvédelemre és buzdítjuk őket annak szeretetére.

Óvodánk kapcsolatban áll a környéken lévő iskolákkal. Folyamatosan értesülünk a legújabb információkról és eseményekről, mely utóbbira a nagycsoportos óvodásainkat is meg szokták hívni.

Az óvoda tárgyi felszereltsége:

Óvodánk kívül, belül felújított, akadálymentesítés történt. A gyermekmosdó helységek színes és gyermekbarát hangulatúak lettek. 2019-ben intézményünk egy energetikai felújításon vett részt, melynek során az épület új külső szigetelést kapott, illetve kicserélték a nyílászárókat és a radiátorokat. Óvodánk energetikai ellátását napkollektorok segítik.

A csoportszobák tágasak és világosak, jó beosztásúak. Minden féle és fajta játéktevékenység feltételei adottak, ami a gyermekeket fejlődését szolgálják. Rendelkezésre állnak szociális szobák is, mint például a tornaszoba, fejlesztő szoba. Az udvarunk tágas, jó elosztású, megfelelően biztosítja a gyermekek mozgásigényének kielégítését.

Óvodánk alapítvánnyal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek jólétét támogassa különböző eszközökkel, udvari játékokkal.

Cím
3534 Miskolc, Árpád utca 4/a.
Nyitvatartás
06:00-17:00
Telefonszám
+36 70 652 3217
+36 46 533 448
E-mail cím
ovodaarpadut@gmail.com
Tagóvoda
MIÓVI Diósgyőri Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
Vadnai Enikő