MIÓVI Katowice Sport Tagóvodája

A Katowice Sport Tagóvoda a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény fenntartása alá tartozik. 1971-ben épült, a fenntartó önkormányzat által 2014-ben felújított (hőszigetelés, fűtés, nyílászárók), kétszintes, 6 csoportos épület a Szentpéteri kapui lakótelepen a megyei kórházzal szembeni domboldalon található. Jól felszerelt, esztétikus berendezésű csoportszobák szolgálják a 3-7 éves korú gyermekek nevelését, az óvoda udvarán árnyas fák biztosítják a tiszta levegőt és a kedvező klímát.
Az óvodai nevelés cél és feladatrendszerét meghatározó Pedagógiai programunkban kiemelt feladatnak tekintjük az egészséges életmódra nevelést, különös tekintettel a mozgásfejlesztésre és testedzésre, a hazaszeretetre nevelést, a környezeti nevelést és az anyanyelvi nevelést. Nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységekbe ágyazott tanulási folyamatokra, így komplex módon, a környezet felfedezésén keresztül ismerkednek meg gyermekeink a magyar nyelv gazdag vers és mesevilágával, a matematika, a magyar zenei kultúra alapjaival és a vizuális kultúrával.
2012-től magyar-német orientációs csoport kezdte meg működését a Bosch cégcsoport támogatásával. Jelenleg három csoportban biztosítjuk a német nyelvi fejlesztést és lehetővé tesszük a Bosch cégcsoport munkatársai számára, hogy gyermekeik óvodánk szolgáltatásait igénybe vegyék.
Az óvodás kor meghatározó életszakasz az ember életében. A kizárólagos családi nevelés után a gyermeket kézen fogjuk és együtt fedezzük fel a közösség világát. Törekvésünk, hogy szerető-támogató érzelmi környezetben, fizikai és értelmi fejlődésüket biztosítva, saját tempójukban formálódjanak a gyermekek.
Bízunk benne, hogy akár személyes ismerősünk, akár érdeklődőként keres fel minket, megfelelő információt tudunk nyújtani óvodánkról, alapértékeinkről, nevelési elveinkről és szakmai tevékenységünkről.

Cím
3526 Miskolc, Katowice utca 33.
Nyitvatartás
06:00-18:00
Telefonszám
+36 70 652 3206
+36 46 506 756
E-mail cím
miovi.katowiceovi@gmail.com
Tagóvoda
MIÓVI Katowice Sport Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
dr. Horváth Lászlóné