MIÓVI Bársony János Tagóvoda

Érezd jól magad a MIÓVI Bársony János úti Tagóvodában!
Óvodánk, 1974-ben lakótelepi környezetben épült, majd teljes körű korszerűsítésére 2014 nyarán került sor.
Csendes környezetben, emeletes házak között, a Szinva patak közelében helyezkedik el. Udvarunkat magas, lombos fák övezik, az épületet tágas udvar fogja közre, mely minden évszakban megfelelően biztosítja a szabadban tartózkodás élményét. 
Csoportszobáink esztétikusak, világosak, melyet jellemzően fabútorok és gondosan kiválasztott játékok, eszközök teszik még melegebbé, barátságosabbá.
Gyermekeink nevelését 8 vegyes életkorú csoportban szervezzük, melyek nagymértékben segítik a szocializációt, a társadalmi beilleszkedésre nevelést.
Olyan tárgyi és személyi környezet kialakítására törekszünk:

  • mely segíti és támogatja gyermekeink fejlődését,
  • mely során gyermekeink nyitottak a körülöttünk lévő világra, bíznak a felnőttek személyiségében, elfogadják és tolerálják a másságot,
  • melyben a gyermekek elfogadása, tisztelete, szeretete, megbecsülése és bizalma a legfontosabb számunkra!

A nevelőmunka színvonalát optimális esetben 18 óvodapedagógus látja el. Felsőfokú szakirányú végzettséggel, több éves gyakorlattal rendelkeznek. Szakmailag felkészültek, igényesek, rugalmasak, megfelelő modellt mutatnak a gyermekeknek Az eredményes nevelő oktató munkát 8 szakképzett dajka és 2 pedagógiai asszisztens segíti, továbbá 1 udvaros-karbantartó (MK-mK alkalmazásában), aki az óvoda esztétikus, ugyanakkor balesetmentes környezetének kialakításában vesz részt. Nevelőközösségünk sokéves tapasztalattal rendelkező, többségében már évek óta együtt dolgozó kollégákból áll.
Csoportjainkban változatos, színes pedagógiai munka folyik, ahol pedagógusaink személyiségüknek és érdeklődésüknek megfelelően egy-egy terület kiemelésén keresztül nevelik a gyermekeket:

  • több mint húsz éve Waldorf pedagógiai módszer adaptálásával működik két csoportunk,
  • egy csoportban komplex művészeti nevelés folyik,
  • két óvodai csoportban mozgásorientált program alapján működik,
  • a többi csoportban pedagógusaink nagyobb hangsúlyt fektetnek egy-egy tevékenységformára, így a gyermektánc, a környezettudatos nevelés kerül jobban előtérbe.


Térítésmentes szolgáltatások: fakultatív hittanoktatás –15-20 perces foglalkozás sok énekkel, játékkal, mozgással körítve meséli el a Bibliai történeteket.

Programjaink változatossá, színesebbé teszik hétköznapjainkat:
bábszínház-, és múzeumlátogatás, gyermekjóga, néptánc, úszás, korcsolya, hagyományok ápolása, Bozsik program.
Partnerkapcsolatainkban a szülőkkel való együttműködést tartjuk a legfontosabbnak.
Óvodánkban hagyomány, hogy fontosabb ünnepeinket, azokpozitív hangulatát, üzenetét a gyermekekkel és a szülőkkel közösen éljük meg.
A gyermekek fejlődését utazó logopédus, óvodapszichológus, óvodai szociális segítő munkatárs, szükség esetén utazó fejlesztő-, és gyógypedagógus támogatja.

Meggyőződésünk, hogy a pedagógusnak és a szülőnek együttesen kell részt venniük a gyermekek nevelésében, ezért rendkívül fontosnak tartjuk a szülőkkel való hatékony kommunikációt és szorgalmazzuk aktív részvételüket az óvoda életében.
 

Cím
3531 Miskolc, Bársony János utca 27.
Nyitvatartás
07:00-17:00
Telefonszám
+36 70 652 3143
+36 46 509 856
E-mail cím
ovodabarsony@gmail.com
Tagóvoda
MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
Boronkainé Báji Anita