MIÓVI Nyitnikék Tagóvodája

A MIÓVI Nyitnikék Tagóvodája, 7 csoportban fogadja a gyermekeket.

Nevelő – oktató munkánkat a „Lépésről lépésre” és a kompetencia alapú óvodai program segítségével végezzük.   A gyermekek óvodában elöltött idejét úgy igyekszünk megszervezni és megtervezni, hogy érezze a számára legfontosabbat: az érzelmi biztonságot, ennek biztosítéka az óvónő és a dajka elfogadó, gondoskodó, segítő személye, a szeretetteljes légkör kialakítása.

Csoportszobáink világosak, tágasak, játék és eszközállományunk a programjaink megvalósításához megfelelőek és adottak. A mindennapi tevékenységek keretein belül mesélés, verselés, ének, zene, énekes játék, gyermektánc, rajzolás, festés, mintázás és a külső világ tevékeny megismerése (környezet – matematikai tartalommal), valamint jól felszerelt tornaszobánkban, mozgásos foglalkozásokat szervezünk. A hatalmas, füvesített udvarunk sokféle játéktevékenységre, mozgásra ad lehetőséget.

Óvodánk részt vesz a Bozsik-foci programban. E mellett zenei tehetséggondozást is folytatunk. Egy csoportunkban, pedig az angol nyelvet is elsajátíthatják a gyermekek.

A történelmi egyházak képviselői felekezetek szerinti hittan foglalkozásokat tartanak igény szerint.

Munkánkat segítik még a Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei. Heti rendszerességgel végeznek fejlesztéseket és segítik a gyermekek fejlődését a: logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus.

Nagy figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű gyermekeinkre is, valamint az óvoda gyermekvédelmi feladataira. Nevelésünk során biztosítjuk a lehetőséget az ép és sajátos nevelési igényű gyermekek természetes együttnevelésére is.

Cím
3533 Miskolc, Andrássy utca 53/a
Nyitvatartás
06:30-16:30
Telefonszám
+36 70 652 3182
+36 46 532 406
+36 46 532 407
E-mail cím
m.nyitnikekovi@gmail.com
Tagóvoda
MIÓVI Nyitnikék Tagóvodája
Tagintézmény-igazgató neve
Palik Szilvia