MIÓVI Katowice Sport Tagóvodája Október az idősek hónapja

MIÓVI Katowice Sport Tagóvodája
MIÓVI Katowice Sport Tagóvodája Október az idősek hónapja

Október az idősek köszöntésének és a szüreti mulatságok rendezésének a hónapja. Ebből az alkalomból vidám szüreti műsorral leptük meg, az óvodánktól rövid séta távolságra lévő Őszi Napsugár Otthon lakóit. Farkasné Buczkó Tünde terápiás munkatárs meghívásának szívesen tettünk eleget, hiszen óvodánk mindig bekapcsolódott olyan intézmények rendezvényeibe, amelyek a gyerekek számára értéket tudnak közvetíteni.

A gyerekek boldogan készültek a szereplésre, melyről előzetesen tájékoztattuk a szülőket, akik együttműködve támogatták gyermekük részvételét. Sokat beszélgettünk a felkészülés időszakában a nagyszüleikről és a velük töltött időkről. Vidáman idézték fel a nagyi sütijének  finom illatát és ízét, a simogatást, amikor szomorúság érte őket. Focizást, szerelést a papával, nyaralások hangulatát és az esti meséket.

Egyetlen dolgot nem értettek, hogy ezek az idős emberek miért laknak abban a házban és miért nem a családdal élnek. Kíváncsiak voltak, ezért meséltünk nekik azokról az idős emberekről, akik máshol töltik mindennapjaikat.

A kedves fogadtatás, a színpadon való szereplés elvarázsolta a gyerekeket. Bátrak, ügyesek és nagyon büszkék voltak, hogy örömet tudtak csempészni az idősek lelkébe. Szereplésüket hálás tapssal és édes finomsággal jutalmazták meg.

Óvodánkban fontosnak érezzük a családi kötelékek megerősítését, a kiskorban történő érzékenyítés megalapozását az idősek felé fordulás tekintetében. Tudják megbecsülni, megtapasztalni azokat az élményeket, értékeket, amikből később meríteni tudnak, mert érték és ajándék az együtt töltött idő.

Galéria