"Vizsgálódjunk, kutassunk együtt!" Élménybeszámoló a MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodája kirándulásáról

MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodája
Vizsgálódjunk, kutassunk együtt!

A MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodája gyermekei és az óvoda dolgozói október 4-én élményszerző napot töltöttünk el közösen a Csanyiki Erdei Iskolában. Jelmondatunk a "Vizsgálódjunk, kutassunk együtt! hűen tükrözi a természet iránt érzett szeretetünket, és a környezettudatos szemléletünket.

A szezonálisan meghirdetett programunk fő témája az állatok védelme volt, s ennek köszönhetően próbáltuk megmutatni az apróbb csodákat a leveleken, bogarakon, fűben, fában gyermekeinknek. Megfigyelhettük az uhut, a karvalyt, a zöldküllőt, a mókust és a sünt természetes élőhelyükön. Sok új és érdekes információval gazdagodtunk még mi felnőttek is. Az élőlények törékenysége a felelősségérzetet is fejleszti a gyermekekben.
Egy kisgyermek akkor tud elmélyedni a természetben, ha időt adnak neki, így ennek megfelelően próbáltuk a gyermekeket elengedni (persze megfelelő távolságban), hogy saját maguk fedezhessék fel a környezetet: növényeket, élőlényeket!
Madártollakat, kavicsokat, leveleket, bogyókat, vadalmát mindig lehet találni, amit összegyűjtöttünk egy tea filteres dobozba, amelyet előzetesen kidíszíthettek. Ez lett az ő "kincsük" amire nagyon büszkék voltak.

Tartalmas, tapasztalatszerzésre, cselekedtetésre ösztönző napunk sikerrel zárult, így szeretnénk ezt hagyományként tovább folytatni jövőre.

MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodája
dolgozói