Megemlékezés a Költészet Napjáról

Miskolci Integrált Óvodai Intézmény
Megemlékezés a Költészet Napjáról

Óvodánk valamennyi csoportjában április 11-én, megemlékeztünk a Költészet napjáról.

József Attila születésének évfordulója alkalmából, az óvodapedagógusok a költő Altató című versének elmondásával kedveskedtek a gyermekeknek ezen a kulturális jeles napon.

Az óvodai csoportok a kedvenc verseik felidézésével ünnepeltek és a versekről készített rajzaikkal örvendeztették meg a szüleiket is.

A Napsugár csoportból egy 6 éves kislány Mentovics Éva A Tavaszlány című verséről egy gyönyörű alkotást készített, amelyet a budapesti Erzsébetvárosi Kópévár Óvoda kezdeményezésére létrejövő - óvodások rajzaival illusztrált - Költészet napi antológiában fog megjelenni. 

Óvodai nevelésünk során fontos feladatunk, hogy a gyermekeket a könyvek szeretetére, megóvására, a mesék szeretetére neveljük, ezzel megalapozva az olvasóvá nevelést is.

A magyar költészet napján a Hétszínvirág csoportunk a Petőfi Sándor könyvtárba látogatott el, ahol egy új érdekes világ tárult ki előttük, a könyvek birodalma.

A könyvtáros néni mesélt a gyerekeknek József Attiláról, majd közös versmondással, mondókázással, barkácsolással folytatódott az élmény teli délelőtt.

A gyerekek megtanulhatták továbbá, hogy hogyan lehet kölcsönözni könyvet, ha haza szeretnék vinni, mikor kell visszahozni, hogyan kell bánni a könyvekkel, hogy megőrizzük épségüket. A délelőtt jó hangulatban szinte elröpült, nagyon sok új ismerettel, szép élményekkel gazdagodtunk mindannyian.