KREATÍV RAJZPÁLYÁZAT SIKERE A MIÓVI SELYEMRÉTI TAGÓVODÁJÁBAN

MIÓVI Selyemréti Tagóvodája
KREATÍV RAJZPÁLYÁZAT SIKERE A MIÓVI SELYEMRÉTI TAGÓVODÁJÁBAN

A MIÓVI Selyemréti Tagóvodájában, szakmai munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a tehetségígéretek felkutatására, és támogatására.

Több kisgyermekünk kiemelkedő képességgel rendelkezik a vizualitás, drámajáték, zenei képességek terén. Nagycsoportos kislányunk néhány alkotását rajzpályázatokon neveztük be, amelynek egyik sikere érkezett meg az elmúlt napokban.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, az Energiaügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium 2023-ban is meghirdette Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához, a Mobilitási Héthez kapcsolódó rajz-, és kreatív pályázatát „Közlekedő Petőfi” címmel. A pályázatra országosan és a szomszédos országokból pályáztak, hogy pályaművek megelevenítsék Petőfi kalandos életét, vándorlásait és a kor jellegzetes közlekedési eszközeit.

Az általunk választott vers címe, amely alapján a festmény készült: Petőfi Sándor: Alföld című verse volt. Nem maradhatott ki a postakocsis utazás sem, amelyek a költő korában még a távolsági közlekedés bevett eszközei voltak. Igyekeztünk rávilágítani arra, hogy Petőfi korában az utazás még jóval lassabb, körülményesebb és kalandosabb volt, és környezetkímélőbb is.

A szakmai zsűri külön-külön, életkor és alkotói kategória (rajz, szabadon választott technika) szerint értékelte a pályázatokat. 400 országon belüli, és határokon túli intézmény 3300 pályaműve érkezett be, amely közül a MIÓVI Selyemréti Tagóvodájának kis ovisa, az óvodások kategóriájában Fotiu Panna is kiemelkedő eredményt ért el. Külön büszkeség, hogy Miskolc városából, a mi óvodánkból, és 2 általános iskolából lettek helyezettek.

Gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!

Galéria