Farsang

MIÓVI Szilvás Úti Tagóvodája
Farsang

A Farsang változó hosszúságú ünnep. Vízkereszt napjától hamvazó szerdáig ünneplünk a gyerekekkel a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Szilvás úti Tagóvodájában. Elmeséljük a gyerekeknek, hogy régen a nagyobb téli munkák már befejeződtek, a disznóvágások lezajlottak, a lakodalmak elmúltak, viszont még a tavaszi földi munkák ideje nem érkezett el. Nagyszerű alkalom és időszak a mulatozásra, a táncolásra, néphagyományőrzésre.

Óvodánkban is nagy vigalom közepette ünnepeljük meg e jeles hagyományunkat. Farsangi énekekkel, mondókákkal, tánccal mulatunk, nem feledkezve meg a maskarába bújás szokásáról sem.

Az idén egy nagyon különleges ötletnek köszönhetően felvettük a kapcsolatot a Miskolci Csodamalom Bábszínházzal és egy farsangi kiállítással örvendeztettük meg a Gyerekeket és a Családokat!

Igyekszünk kiemelt hangsúlyt fektetni a partnerkapcsolatok ápolására és kiépítésére. Nagy megtiszteltetés volt a számunkra, hogy egy igen tekintélyes szakmai elismeréssel büszkélkedhető bábszínház örömet szeretett volna okozni a Gyerekeknek!

A kiállításért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük az együttműködést! Mosolyt csaltunk a Gyerekek arcára és a Szülők is érdeklődve figyelték az esztétikus bábokat!

Tisztelettel:

Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Szilvás úti Tagóvodája dolgozói

Galéria