Egy „tök jó” nap a Szeder Úti Óvodában

MIÓVI Szeder Úti Tagóvodája
Óvodában

A MIÓVI Szeder Úti Tagóvodájában tökfaragó versenyt hirdettünk 2023. október 24 – 27.  között. A résztvevők, fantáziájuk szerint dekorálhatták a töklámpásaikat, melyeket az óvoda folyosóján helyeztünk el, a gyermekek jelével ellátva.

Az első három kiválasztott remekmű gazdája ajándékban részesült, de természetesen minden kis „faragó” kapott jutalmat a szorgos munkáért. A pontozás során az óvoda dolgozóinak igen nehéz feladata volt, hiszen különlegesebbnél- különlegesebbek készültek, így egy 4. és egy 5. helyezettet is jutalmaztunk.

Az eredményhirdetés az aulában történt, ahol minden kisgyermek izgatottan várta az eredményt. Ezt követően minden szorgos óvodást lefényképeztünk a saját művével, majd minden csoportnak egy rövid, zenés, táncos mulatságot szervezett a saját óvodapedagógusa.

A gyermekek örömmel mesélték, hogyan is készültek otthon a „tökfejek”. Volt, aki leveleket gyűjtött hozzá, színespapírt vágott vagy esetleg virággal díszítette a lámpását. A díszítő elemek felhasználásának csak a fantázia szabhatott határt.

A program népi hagyományaink megjelenítése, valamint az óvoda és a szülők kapcsolatának megerősítéseként is célt szolgált. Kellemes időtöltést biztosított a családok összetartó erejével. Az óvoda dolgozói ámulattal nézték az ötletes, kreatív munkákat.

Mindenkit örömmel töltött el, hogy ilyen sokan részt vettek a felhívásunkban!