Zöld Óvoda Bázisintézmény megbízást kapott a MIÓVI Brunszvik Teréz Sport Tagóvodája

MIÓVI Brunszvik Teréz Sport Tagóvodája
MISKOLCI INTEGRÁLT ÓVODAI INTÉZMÉNY

A MIÓVI Brunszvik Teréz Sport Tagóvodája 2011-ben kapta meg először a Zöld Óvoda minősítést majd 2014-ben és 2017-ben megújították a minősítésünket és 2020-ban az Örökös Zöld Óvoda címet kaptuk meg.


2023. október 18-án vehettük át az Energiaügyi Minisztériumban a Zöld Óvoda Bázisintézmény megbízást. E cím elnyerésével lehetőséget kaptunk Borsod Abaúj Zemplén Vármegye Zöld Óvodáinak munkájában való segítség nyújtást, valamint a csatlakozási szándékkal rendelkező óvodák pályázati munkájában való iránymutatást.


Fontos feladatunk: 


Az óvodákban a gyerekek számára olyan élményeket, tevékenységeket kell, biztosítanunk, melyek segítségével megtapasztalják, megismerik és megszeretik a természetet. Olyan attitűdöket kell bennük kialakítanunk, melyek képessé teszik őket a természet megértésére, a természet iránti felelősségérzet kialakulására.
A gyermekkor benyomásai, élményei meghatározzák felnőttkorunk gondolkodásmódját, életmódját. Nekünk óvodapedagógusoknak hihetetlen felelősségünk van abban, hogy megfelelő tapasztalatok birtokába juttassuk a gyerekeket, hisz majd a későbbiekben általunk válhatnak környezettudatos a természettel szemben, felelősséget mutató, tenni akaró és tenni tudó felnőtté.


Elég, ha egyszerűen csak rá tud csodálkozni, ha megérinti a kezével, ha felfigyel szépségére. Már meg is ismerte, megszerette, értékké vált számára, és képes lesz vigyázni rá. 
 

Dokumentumok