Gyermekhét a MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodában

MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodája
Gyermekhét a MIÓVI Petneházy Úti Tagóvodában

Május utolsó hete csak a gyermekeké volt, őket ünnepeltük, nekik szerettünk volna ezen a héten sok-sok változatos és érdekes élményt nyújtani a hét minden napjára. A gyermeknapi programok sok előkészületet és szervezést igényeltek, de a gyermekek öröme, felszabadult jó kedvük megérte.

A nyitó program csillámtetoválás volt Andi nénivel és arcfestés Editke nénivel.

Másnap Gábor bácsit vártuk hangszerbemutatóra, ahol is karibi hangulatot teremtett, a gyerekek doboltak, táncoltak, lambadáztak és kipróbálhatták a különböző hangszereket is.

A jó hangulat levezetéseként frissítő italokat, jégkrémet és gyümölcsöket fogyasztottak a gyerekeink.

Réka néni behozta óvodánkba a különleges háziállatukat, Bendegúzt a kaméleont. A gyerekek sok új ismeretet szereztek életmódjáról, a bátrabbak megsimogathatták, sőt meg is etethették.

Ehhez a témához kapcsolódóan meghívtunk Lerch-EgZoo-t, akik egzotikus állatokat tartanak és nemcsak láthatják a gyerekek az állatokat, hanem meg is foghatták, megsimogathatták őket. (gyíkok, varánusz, pókok, ezerlábú, boa)

Hejő patak túra egy délelőttön át. Játékokkal, feladatokkal, szabad játékkal, piknikkel, kirándulás az avasi játszótérre, fagylaltozás a közelben.

Nem maradhatott el a gyermekek örökös kedvence az ugrálóvár.

Kedvenc volt a dínó nap és annak keretében só-liszt gyurmából dínó lenyomatokat készítettünk az ügyesebbek pedig dinoszaurusz csontokat illeszthettek össze.

Szeretnék külön köszönetet mondani azoknak a szülőknek, akik „műsorukkal” szinesítették a Gyermek hetet ill. akik minden nap megleptek minket hűsítővel, finomsággal, gyümölccsel, valamint az óvoda összes dolgozójának, akik segítettek a mevalósításban.