Generációk találkozása

MIÓVI Selyemréti Tagóvodája
Generációk találkozása

Külső kapcsolattartás a MESZEGYI Segítő Kezek Szolgáltatási Központtal (3527 Miskolc, Szondy Gy. u. 50. Vezető: Halma Tibor Józsefné Idősek nappali ellátása)

A MIÓVI Selyemréti Tagóvodája 2023.szeptemberétől tart kapcsolatot a MESZEGYI Segítő Kezek Szolgáltatási Központ időseivel. A tevékenységet előre egy éves foglalkoztatási tervben készítette el a csoport vezetője, amelybe a mi óvodánk is bekapcsolódott. A 2023/2024-es nevelési évben így 4 alkalommal volt lehetőségünk a személyes találkozóra.

2023. október hónapban óvodánk egy csoportja tett látogatást a központjukba, ahol az Idősek Napja alkalmából, szüreti zenés, táncos, verses előadással nyitottuk meg a közös együttműködést.

2024. februárban közös farsangi barkácsolásra vártuk vendégeinket az óvodánkban.

2024. márciusban mesemondó délelőttel, gyermekeink pedig Húsvéti locsolkodással készültek a látogatásra. Lehetőség volt a mesemondás után, a népszokás hagyományait megtartva locsolkodásra, utána pedig személyes beszélgetésre a régi idők szokásairól. A gyermekek meglepődve, csodálattal hallgatták az idős nénik, bácsik előadásait.

2024. áprilisban Föld napja alkalmából közös virágültetés tartottunk, amely a továbbiakban dekorálja majd óvodánkat.

 

A szülők és a gyermekek is örömmel vették a kezdeményezést.

A generációk találkozása mindig lehetőséget ad egy-egy tartalmas, feltöltő beszélgetésre, együtt játszásra, egymás jobb megismerésére, elfogadására.

Galéria