Föld napja a MIÓVI Benedek Elek Tagóvodájában

MIÓVI Benedek Elek Tagóvodája
Föld napja a MIÓVI Benedek Elek Tagóvodájában

Április 22-én a Föld napját ünnepeltük az óvodában. Ez a nap kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy hangsúlyosan foglalkozzunk környezetünk problémáival és gyermekeink aktív részt vállaljanak azok megoldásában.

Tagintézményünkben két tevékenységgel is készültünk a gyermekek számára, hogy azokkal jó példaként szolgáljunk a környezettudatos magatartásformák elsajátításához, a fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Célunk, hogy váljék igényükké a természeti és épített környezet védelme, megóvása, a környezettudatos életforma.

A gyermekekkel virágpalántákat ültettünk az óvoda előkertjében és a virágos kertben, ezzel is ösztönözve őket a zöld területek megóvására, a növények gondozására. A kerti munka közben megismerkedtünk a kerti szerszámokkal: gereblye, ásó, a gyermekek gyakorolhatták azok használatát.

Emellett közös hulladékgyűjtési akciót szerveztünk, amelyet az óvodánk környékén végeztünk.

A gyermekek számára gumikesztyűket biztosítottunk és hulladékgyűjtő dézsákba szedve megtisztítottuk a görömbölyi óvoda környezetét az eldobált szeméttől.

Gyermekeink nagyon élvezték ezt a közös tevékenységet, amely zárásaként a dézsákban összegyűlt hulladékokat az óvoda udvarán a szelektív tárolókba szétválogattak a segítségünkkel.

Ezzel személyes tapasztalatot is biztosítottunk a számukra a környezettudatosság, környezetvédelem kapcsán.

Mindennapjainkban is erősítjük gyermekeinkben a környezettudatos viselkedésformákat, mint a szelektív hulladékgyűjtés, a takarékos vízhasználat, takarékos papírhasználat. Gyakran alkotunk másodlagosan felhasználható alapanyagokból, pl. wc papír guriga, pet palack.

A szemétszedés, a környezet szépítése, gondozása mind hozzájárulnak a közösségünk összefogásához és Földünk védelméhez.